• Gesloten

  Museumin1200jaarklein

  Het museum is wegens omstandigheden op 1 december 2018 gesloten.

   

  Excuses voor het ongemak.

 • Tentoonstelling Yvonne Hoooijmans

  Voor de tweede keer exposeert Yvonne Hooijmans haar schilderijen. Nieuw maar ook wat eerder werk kunt u zien in het Historisch Museum Hedel. Kleurrijk, vloeiend en beweeglijk, speels en spiritueel zijn de kenmerken van haar vrije werken. Maar ook haar realistische portretten van mens en dier vertonen deze kenmerken die typerend zijn voor haar werk.

  U bent welkom tijdens onze openingstijden. Tijdens de Paardenmarkt op 5 november is het museum gesloten.

 • Alles Anders

  Helma Kluft

  Alles verandert, de seizoenen, de mensen, en de smaak, en hierdoor het werk, van Helma Kluft en Henk Murraij. De komende weken exposeren zij weer in ons museum vanaf 27 april tot en met 19 mei op onze vaste openingsdagen en tijden.

  Kom vooral kijken!

  Henk Murraij

   

   

 • Gesloten

  home foto museum

   

  Het museum is gesloten van 19 december 2017 tot en met 6 januari 2018. Vanaf maandag 8 januari zijn we weer geopend op onze vaste tijdstippen elke maandagavond tussen 19.00 - 22.00 uur en op zaterdag middag van 14.00 - 17.00 uur.

  Wij wensen u prettige feestdagen en hopen u in 2018 weer te mogen begroeten

 • Paardenmarkt 2017

  home gebouw

  In verband met de jaarlijkse Paardenmarkt is het museum op 6 november 2017 gesloten.

 • Oproep

  62 21

  Komende september organiseert het Historisch Museum Hedel een tentoonstelling over het hoge water en de evacuatie van Hedel in januari 1995. Heeft u materiaal dat we bij deze tentoonstelling kunnen gebruiken, zoals foto's, video, brieven of ander materiaal dat we kunnen gebruiken, laat het ons weten via ons email adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We nemen dan contact met u op!

  U kunt natuurlijk uw materiaal ook brengen als het museum is geopend (zaterdagmiddag van 14.00 - 17.00 en maandagavond 19.00 - 22.00 - 2e pinksterdag gesloten).

   

 • Tentoonstelling Jan van der Stelt

  foto jan van der stelt

  Jan van der Stelt woont sinds zeven jaar met zijn vrouw in Hedel. Sinds kort zijn ze ouders van een dochter. Vroeger op school vond hij het al leuk om te tekenen, maar heeft er daarna jaren niets meer mee gedaan. In 2013 kreeg hij toch weer belangstelling voor zijn oude hobby en begon aan een teken- en schildercursus. Op deze cursus, die hij nog steeds met veel plezier volgt, heeft hij verschillende technieken geleerd en zich daar verder in verdiept. Inmiddels tekent en schildert hij al weer een aantal jaren en vindt het leuk om dit met deze tentoonstelling te delen.

  Verschillende werken van hem zijn te zien zijn, van tekening tot schilderij met wisselende onderwerpen. Van zwart /wit tot in felle kleuren, al met al een boeiende expositie met veel verscheidenheid. Kom gerust eens kijken en laat je verrassen.

 • Rudolf R.Gras Beeldend Kunstenaar ’s-Hertogenbosch

   

  RudRudolfGrasolf R.Gras is geboren tussen de verf en de Oost-Indische inkt. Van jongs af aan hadden tekenen, schilderen en boetseren zijn grote interesse. De opleidingen aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, de vrije Academie in Amsterdam en de Academie voor Schone Kunsten (hoge graad) in België, hebben hem in de basis artistiek gevormd. Zijn hele leven is hij bezig geweest in artistieke beroepen. In de jaren '90 kwam de sterke drang bij hem op om zich full-time bezig te gaan houden met tekenen en schilderen. Het liefst werkt hij thematisch en figuratief. Hij is steeds op zoek naar “dat andere”, en probeert sfeer en kleur samen te brengen. Zijn schilderijen laten vaak menselijke gebeurtenissen zien, vaak humorvol weergegeven. Tijdens deze expositie in het Historisch Museum in Hedel laat hij een overzicht van zijn werk zien.  Met o.a. ook schilderijen gemaakt in de Bommelerwaard, 's-Hertogenbosch e.a. plaatsen.

  Op Koningsdag (27 april) is de kunstenaar  tussen 14 en 16 uur persoonlijk aanwezig.

 • Museum gesloten de komende weken

  Logo Hedel 1200 jaarHet museum is gesloten van 14 december 2015. Vanaf 11 januari 2016 bent uw weer van harte welkom!

 • Laatste dag Tentoonstelling 1200 jaar Hedel

  Logo Hedel 1200 jaar lnd thumbAan alles komt een einde, dus ook aan de zeer succesvolle tentoonstelling 1200 Jaar Hedel. Zaterdag 17 oktober is de laatste dag van de tentoonstelling 1200 jaar Hedel. Bent u nog niet geweest, dan is 17 oktober uw laatste kans. Er zijn in de komende weken nog DVD's en munten te koop tijdens onze openingsuren.

  Brengt u deze dag liever door in de buitenlucht? Ga dan kijken bij onze Hedelse Tennisvereniging De Winkels die op zaterdag 17 oktober een Historisch Tennis Toernooi organiseert. Aanvang 10.00.

 • Expositie Yvonne Hooijmans

  Vanaf 24 oktober kunt u drie weken lang elke zaterdagmiddag het werk van Yvonne Hooimans bekijken in ons museum. Haar werk is kleurrijk, vloeiend en beweeglijk, waarbij ze geïnspireerd is door impressionisten. Heel bijzonder is dat haar werken geen titels hebben, maar dat ze er stiekem wel koosnaampjes bij heeft bedacht. Toegang is gratis.

  Yvonne Hooijmans small

 • Museum gesloten

  Op zaterdag 19 september is het museum gesloten. Graag verwelkomen we u op maandag 21 september vanaf 19.00 uur of zaterdag 26 september vanaf 14.00 uur.

 • Hedel 1200 jaar: klinkende munt!

  De Stichting Paardenmarkt Hedel en het Historisch Museum geven samen een munt uit, als aanvulling op de speciale vlag, het gedenklied en de DVD. De beeldenaar laat het hoofd van een paard zien en de keerzijde het stempel van de Baronie van Hedel (met dank aan het Stadskasteel Zaltbommel). Er zijn er nog zeven te koop in ons museum voor € 10 per stuk

  Munt-Stempel 640x640Munt-Logo 6-1 640x640

 • Vlagt u al??

  Vlag in actie We komen de Hedel 1200 vlag al geregeld tegen en de straten knappen er zichtbaar van op! Voor €10 heeft u er een. Wilt u dit toekomstige collectors item ook hebben, ga dan naar de DA drogist Van der Schoot, of naar Jeroen Zien & Zijn om er een te kopen. Tijdens de openingstijden van het museum kan het natuurlijk ook!

 • Wist u dat....

  BronsgroenSpeciaal voor Hedel 1200 jaar onze dorpsgenoot Ben van Bronkhorst een speciaal lied heeft gemaakt? Tekst sluiten we bij, dan kunt u vast oefenen!Hedel tussen Maas en Waal

 • Heel Hedel vlagt èn kijkt de DVD!

  Logo Hedel 1200 jaar lnd thumbSPECIALE AANBIEDING!

  Bij een speciaal feest hoort een speciale prijs! Graag bieden wij u een combi voordeel: speciale Hedel 1200 jaar vlag èn de Hedel 2003 DVD voor maar € 17,50!

 • Hedel 2003, de DVD

  Geschiedenis wordt natuurlijk ook gemaakt. Daarom heeft het Historisch Museum Hedel in 2003 urenlang gefilmd in Hedel. Het Regionaal Archief Rivierenland heeft de videobanden gedigitaliseerd en daarom zijn we in staat geweest om een er een DVD over te maken. We rijden rond door Hedel en komen allerlei mensen tegen die wat wilden vertellen en natuurlijk hebben we ook de scholen bezocht. Het lijkt kort geleden, maar wat een verschillen kunnen we zien. Op 10 september is de première in ons eigen Gelre's End.

  In het museum ligt tijdens de openingstijden een intekenlijst voor de DVD. Wilt u zeker zijn van een exemplaar? Teken dan in. De prijs van de DVD zal € 10 bedragen.

  logo-site2 Logo RAR web

 • Heel Hedel vlagt

  Bij een feestelijke gebeurtenis hoort een vlag. Daarom hebben we speciale Hedel 1200 vlaggen laten maken die u thuis of bij u bedrijf kunt uithangen. Het logo is ontworpen door de Hedelse vormgever Jan van Hekezen. Dat we de vlag voor slechts € 10 kunnen verkopen is mogelijk gemaakt door Brandt + Fernhout.

  Wilt u een vlag? In het museum ligt al een bestellijst tijdens de openingsdagen op maandag avond en zaterdagmiddag en vanaf 1 augustus bij DA drogist Van der Schoot.

  Logo Hedel 1200 jaar lnd thumbLogo Brandt en Fernhout

   

 • Stillekus aon

  Stillekus

  We konden, na de zeer succesvolle tentoonstelling van 2012 niet wachten met een vervolg tentoonstelling. Stillekus aon’ werd er steeds geroepen en eindelijk is het zover: op 25 april kunt u weer genieten van de creativiteit van Helma en Henk in pastelkrijt, van stillevens in acryl, portretten, bloemen en reusachtige dames. Bent u ook benieuwd? Kom de komende drie weken kijken in ons museum. Zie onze agenda voor de openingstijden.

 • Ineke van Schijndel en Joke Jacobs

  Op 28 maart,4 en 11 april exposeren Ineke van Schijndel en Joke Jacobs in ons museum.

  Joke Jacobs maakt handgevormde keramische vazen,schalen, wanddecoraties en beelden van Indiase, Braziliaanse en Chinese
  speksteen en exposeert haar werk al bijna 25 jaar op bijzondere locaties in Nederland.

   

  Ineke van Schijndel maakt schilderijen en pentekeningen. Ze schildert vooral landschappen, modellen en bloemarrangementen. Samen met vier andere kunstenaressen is ze onderdeel van de Baussant Groep, genoemd naar de Franse plaats Saint Baussant, waar ze gezamenlijk inspiratie hebben opgedaan.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  De tentoonstelling is gratis toegankelijk op de zaterdagen en
  maandagen van 28 maart tot en met 11 april.

 • Komende activiteiten

  Binnenkort in het museum:

  24 april tot en met 11 mei: schilderwerken van Helma Kluft en Henk Murray

  Augustus- oktober: aandacht voor 1200 jaar Hedel!

 • Het paard wordt geplaatst op 16 december 2014

  Op 16 december 2014 wordt het nieuwe Hedelse bronzen paard weer op zijn sokkel worden gezet. Pijnenburg Betonboringen zal het paard plaatsen. De Gemeente Maasdriel zal de sokkel opknappen. Voorlopig zal het paard achter bouwhekken worden gezet tot 8 januari 2015. Op die dag om 14.30 zal de brugemeester van Maasdriel, Henny van Kooten het beeld onthullen.

  Het paard wacht intussen gespannen af in Druten........

  Klein nieuw paard

 • Het Hedelse paard terug

  Zoals u al eerder heeft kunnen lezen dat het Hedelse paard weer terugkomt op de sokkel die voor het museum staat.

  Zoals u kunt zien op de foto werkt beeldend kunstenares Elly Korstjens (ex inwoonster van Hedel) heel hard aan het kleimodel van het paard dat binnenkort naar de bronsgieterij zal gaan. Daarna moet het nog worden bewerkt en kan het worden geplaatst.

  Blijf regelmatig op onze site kijken om te zien wanneer het zal worden geplaatst!

 • Vernieuwde website

  In 2014 heeft Historisch Museum Hedel de opdracht gegund aan mVm-Webdesign.nl om een geheel nieuwe website te realiseren. De voorbereidingen zijn momenteel in volle gang.